Wybieraj, porównuj i zamawiaj online w najlepszych cateringach dietetycznych w Polsce

Pasta z tuńczyka z chili i kaparami – dieta sirtfood – Kuchnia Dietly

W Kuchni Dietly przygotowaliśmy bardzo szybką i pyszną pastę z tuńczyka z oryginalnymi dodatkami takimi jak kapary i papryczka chili, uzyskaliśmy dzięki temu intensywny i lekko pikantny smak. Dodatek twarogu wzbogaca pastę o białko oraz wapń, pasta z tuńczyka będzie idealnie pasować do pełnoziarnistego pieczywa z dodatkiem warzyw i rukoli/roszponki. Szybka pasta z tuńczyka to propozycja dla osób, które nie mają za dużo czasu na przygotowywanie posiłków, a chciałaby wprowadzić urozmaicenie w dodatkach do pieczywa.

Nasz przepis na pastę z tuńczyka idealnie wpasuje się również w założenia diety sirtfood, o której więcej pisaliśmy w artykule Dieta sirtfood – na czym polega dieta Adele? Jak działa dieta SIRT?

https://dietly.pl/

Przepis na pastę z tuńczyka

W 1 porcji pasty: 140 kcal, 18 g białka, 15 g tłuszczu, 6 g węglowodanów

Składniki na 2 porcje pasty:

  • 100 g twarogu chudego
  • 2-3 kapary
  • Kawałek papryczki chili
  • 60 g tuńczyka w sosie własnym
  • 1 łyżka jogurtu
  • 2 łyżeczki majonezu
  • Sól, pieprz do smaku

Pastę podawaj z żytnim pieczywem, pomidorem i rukolą.

Sposób przygotowania pasty z tuńczyka:

W misce wymieszaj twaróg, majonez, jogurt. Dodaj podzielonego na mniejsze kawałki tuńczyka, przyprawy, drobno posiekaną papryczkę i kapary.

https://dietly.pl/blog/dieta-sirt-przepisy

Zapraszamy do obejrzenia naszego filmu, w którym pokazujemy przygotowanie pasty z tuńczyka krok po kroku.

https://dietly.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *